Пробиотици за бебета - каква форма е най-подходяща?

Организмът на бебетата, особено на новородените, е уязвим. Потенциалните проблеми могат да започнат още в първите дни. Храносмилателната система на малките все още не е доразвита и сложният процес предизвиква дискомфорт - колики, крампи, подуване и т.н. Затова малките деца често имат нужда от допълнителната помощ на пробиотичните бактерии. Био Баланс за бебета вече е в две удобни за прием форми - Био Баланс Бейби и новите Био Баланс Капки с витамин D.

 

Едно от най-често срещаните явления при бебетата е трудното храносмилане и произтичащите от това усложнения. Според данни на американски учени, между 10% и 40% от бебетата в световен мащаб страдат от колики. Лесно може да се използва стандартизиран метод за диагностика, наречен “правилото на трите” - ако детето плаче повече от три часа на ден, по-често от три дни в седмицата, в продължение на поне три седмици, то стресиращите колики са налице.* Деликатните бебешки коремчета имат нужда от време, за да укрепнат и да намерят своя баланс. Процесът може да бъде подпомогнат със съдействието на 5-то поколение пробиотик Био Баланс Бейби и Био Баланс Капки.    

В зависимост от възрастта, предпочитанията и начина на хранене на вашето детенце, можете да изберете синята или жълтата опаковка с мече. Сашетата Био Баланс Бейби могат да се дават на бебета и деца до 6 години - разтворени в течност или храна. Новите Био Баланс Капки са в удобна форма за кърмачета от 2-седмична възраст до 2 годинки. И двата синбиотични продукта са напълно подходящи за продължителен прием. Синбиотикът помага за поддържането на балансирана чревна микрофлора и доброто състояние на стомашно-чревния тракт. Подпомага облекчаването на коликите и е препоръчителна добавка в периодите, когато се налага лечение чрез антибиотици. Капките подпомагат и пълноценното развитие на костната система и млечните зъби, защото съдържат витамин D3. Добавеното количество на “слънчевия витамин” се равнява на 100% от препоръчителната дневна доза и е изключително важно в навечерието на преходната есен и студената зима. Прочетете повече за този жизненоважен хормон тук. Само 5 капки от Био Баланс Капки са достатъчни, за да сте сигурни, че 250 милиона полезни пробиотични бактерии ще извършат задачата си ефективно.                                                                                   

Кой пробиотичен продукт да изберете за вашето дете? Зависи най-вече от възрастта, начина на хранене и вашите предпочитания. Капките могат да бъдат добавени директно в устата на бебето, поставени върху лъжица или с каша и вода. Био Баланс Бейби се разтваря в мляко, вода или храна. Лесно и удобно, кърмачетата и малките деца получават необходимата доза пробиотик за деня с Био Баланс Бейби и Био Баланс Капки.

За по-малко безсънни нощи и повече бебешки усмивки, търсете Био Баланс Бейби и новите Био Баланс Капки в аптеките.

 

____________________

*Проучване на Джеръми Джонсън, Катрин Кокър и Елизабет Чанг, Медицински център “Triple Army” в Хонолулу, Хаваи. Публикувано от Асоциацията на семейните лекари в Америка: https://www.aafp.org/afp/2015/1001/p577.html

 

 

 


НАЗАД