Защо е по-добре да приемаш не просто пробиотик, а последно поколение синбиотик

Какво са пробиотиците?

Пробиотиците са жизненоважни живи микроорганизми, които приложени в достатъчни количества подпомагат здравето на човека. Можем да си ги набавим чрез консумация на ферментирали храни, богати на добри бактерии, като кисело мляко, кефир, комбуча и кисело зеле, както и с прием на пробиотични препарати. Пробиотиците са необходими за микробния баланс на стомашно-чревния тракт, за защитата на организма от болестотворни бактерии и за правилното и ефективно храносмилане.

Кога да приемаме пробиотик?

Пробиотиците са микроорганизми с човешки произход, които спомагат за увеличаване на позитивното здраве, няма опасност от предозиране и могат да се приемат дори без наличие на оплаквания или заболяване.

Пробиотиците трябва да се приемат, когато в организма има засилено присъствие на вредни микроби, като след употреба на антибиотици, при различни вирусни и бактериални инфекции, при смяната на сезоните, след обилно хранене, при претоварване, а при бебетата - за облекчаване на коликите.

Научете повече за индикациите, при които е добре да приемате пробиотик на сайта на Био Баланс.

Каква е разликата между пробиотик, пребиотик и синбиотик?

Действието на пробиотиците е по-силно, когато е в комбинация с пребиотик.  Пребиотиците са “храната” на проботичните бактерии. Това са вещества от органичен произход, които подпомагат развитието на пробиотиците и засилват действието им.

Когато пробиотик и пребиотик попадат в организма заедно, те действат синергично, т.е. съвместно, в една посока и значително усилват позитивния ефект на живите бактерии. Затова продукт, в който има пробиотици и пребиотици се нарича синбиотик.

Защо е важно да приемаме последно поколение синбиотик?

Пробиотиците са живи организми, уязвими от въздействието на околната среда и жизнеспособността им лесно се засяга. За максимален ефект от пробиотиците е от съществено значение бактериите да достигнат тънките черва ЖИВИ.

Био Баланс и Био Баланс бейби са последно, 5-то поколение синбиотик. Благодарение на уникалната технология на производство, бактериите в Био Баланс са защитени с два слоя. Вътрешният ги защитава от разрушителния ефект на стомашния и жлъчния сок и осигурява достигането на бактериите до червата живи, където те се заселват и размножават, а външния слой ги защитава от околната среда.

Био Баланс - синергия за твоя баланс

Върни баланса в тялото си по естествен начин с Био Баланс и Био Баланс Бейби - 5-то поколение синбиотик. Приемай по едно саше на ден и се чувствай добре!


НАЗАД