С деца на море: Подготви се за непредвидени ситуации

Дългоочакваната семейна ваканция наближава, а с нея и придружаващия хаос от багажи и нетърпеливи деца. Уви, жадуваният плаж не обещава спокойствие - всяка година върлува поне един нов летен вирус, а дори да внимавате къде хапвате, гаранции за стриктна хигиена няма. Научете  как да се подготвите за непредвидени ситуации за да имате по-спокойна семейна почивка това лято.

Профилактика

С този съвет може да си спестите доста неспокойствия по време на почивката.  Добре е седмица преди, седмица след и по време на почивката цялото семейство да направи профилактика с Bio Balance и Bio Balance baby. Живите бактерии подпомагат баланса на чревната флора и имунитета и подсилват естествените сили на организма в борбата с вируси и бактерии. Бактериите в Bio Balance гарантирано ще достигнат до тънките черва, защото са защитени с капсула, която устоява на висококиселинната стомашна среда. Нещо повече, Bio Balance е синбиотик, тоест освен пробиотични бактерии, съдържа и пребиотик - храна за тях, която подпомага развитието им. Превърнете приемането на Bio Balance в забавна игра за децата - отбелязвайте заедно с всяка изпита чаша или саше оставащите дни до ваканцията. Нека обратното броене започне сега! 

Подготовка

Не оставяйте грижата за здравето на семейството за последния момент. Запасете се с най-важните медицински принадлежности и лекарства предварително. Някои от основните са: лейкопласт, спрей срещу насекоми и 2-3 опаковки Bio Balance и Bio Balance baby - в зависимост от броя и възрастта на членовете на семейството. Организирате ги в несесер, за да бъде всичко леснодостъпно и на едно място. За всеки случай, проучите коя е най-близката аптека до временния ви морски дом.

Изтеглете и разпечатайте удобен Списък за багаж за прекрасна балансирана ваканция тук.

Внимание

Хигиената в заведенията за хранене по морето често е съмнителна, а храната, която се продава на самия плаж, като царевица, гевреци и сладолед, съвсем не е добра идея, колкото и да настояват децата. Добре е да се подготвите с приготвени вкъщи леки сандвичи, сладкиши, плодове и ядки - здравословен и безопасен избор, както за самото пътуване, така и за хапване на плажа. Поразходете се из местния пазар или супермаркет - със сигурност няма да липсват пресни сезонни зеленчуци и плодове. Какво по-хубаво от лека плодова закуска преди плажа, придружена от звука на чайките? Ако не може да хапвате у дома, подбирайте бързооборотни ястия от менюто, за които е по-вероятно да са пресни. И отново - не забравяйте ежедневния прием на пробиотик, за да подсилите организма срещу вируси и бактерии.

Лятната ваканция е радост за цялото семейство. С малко подготовка и внимание, може да намалите шанса за непредвидени ситуации и да се погрижите за здравето на цялото семейство. Весела ваканция!


НАЗАД